• Home
  • Wat je zegt ben je zelf

Wat je zegt, ben je zelf

Eendaagse training voor verpleegkundigen

Bij misverstanden is iedereen vaak geneigd te denken dat de ander niet duidelijk was, maar: wie duidelijkheid wil, moet zelf beginnen duidelijk te zijn. Communicatie is de spil van de gezondheidszorg, maar het is bijzonder moeilijk om het verhaal van de ander niet in te vullen met onze eigen gedachten, aannames en woorden. Vooral in stressvolle omstandigheden staat heldere communicatie onder druk. Heldere communicatie vraagt om leiderschap en leiderschap begint bij zelfkennis: zicht hebben op de eigen kwaliteiten en valkuilen en weten wat je eigen aandeel in als communicatie niet zo loopt zoals het zou moeten. 

Tijdens de training werk je in de groep, in duo's of individueel aan de volgende vragen:

  • Wat is mijn aandeel in communicatie, hoe kom ik over op een ander en hoe kan ik mijn kwaliteiten inzetten in mijn (samen)werk? 
  • Hoe kan ik helder en ondubbelzinnig communiceren?
  • Hoe kan ik hart werken in plaats van hard werken?

Deze training is een uitstekende ondersteuning van bijvoorbeeld CRM-trainingen en ABC- en A(T)LS trainingen, maar past ook prima in een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Kijk hier voor uitgebreide cursusinformatie (pdf).

De eerstvolgende training is op 19 november (VOL!). Overige data op aanvraag.

Inschrijven

Download hier het inschrijfformulier (pdf).

(Sla het formulier op op je computer, vul het in en stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)